Кое е важното за теб?

Мястото на което ще намериш
съмишленици и среда,
за твоята
страст, хобита и мечти.

 • Добромир Георгиев

  Да виждаш как от парчето метал правиш работеща машина е неповторимо.

 • Ренета Башева

  Всеки ден предизвиквам себе си да постигна повече. Всеки ден в Айгер се изправям пред нови за мен неща.

 • Димитър Мадемов

  Срещнах хора със сходни интереси, с които имаме възможност да експериментираме и да се докоснем до уникални инженерни решения и технологии.

 • Мария Гиева

  Айгер ми дава – отношение, грижа и спокойствие, както за мен, така и за семейството ми.

Научи повече
За нас

Ние сме Айгер, ние създаваме!

Високотехнологичната и иновативна семейна компания Айгер е част от швейцарския холдинг Aiger Group AG. Като инженерингова и машиностроителна компания, предлагаме решения за различни индустрии - тютюневата, хранително-вкусовата и фармацевтичната. Благодарение на страстта ни към авангардните технологии и характерното производство на високи обороти, при нас клиентите намират не само инженерно решение на проблемите си, но и дългосрочно партньорство, което работи в полза на бизнеса и компанията им. Създаваме среда, която подкрепя и разгръща уменията и ентусиазма на нашите служители. Днес Айгер е машиностроителната компания с най-голям инженерен екип в България.

 • над 30 години

  опит

 • 40+

  инженери

 • 200+

  служители в екипа

 • 64 страни

  в света с наши
  инсталирани машини

 • 20+

  патента

Екипи

Личното и положително отношение е част от ценностите ни.

В Айгер ще намериш различни специалисти – не само на инженерни, но и на производствени и административни нива. Затова хвърли едно око на нашите отдели и позиции.

Маркетинг и продажби

Искаш да обикаляш света и да сключваш сделки за милиони? Да си част от креативната среда? Това е твоята позиция.

Администрация

Доставките, цифрите, организацията и планирането са твоята силна страна? Погледни какво предлагаме в нашите административни отдели.

Машини с цифрово програмно управление

Искаш да работиш на различни машини, на които да създаваш уникални детайли? Научи повече за отдела тук.

Монтаж машини

Сглобяването на машини е лесна работа за теб, а пътуването до клиенти в цял свят е твоя мечта? Ето какво ти предлагаме ние.

Инженеринг

В този отдел ще откриеш всички сфери на инженерството. Без значение каква техническа специалност си завършил, тук със сигурност има място и за теб. Ще се сблъскаш не просто с проектиране, а с истинскo R&D. Част от твоето ежедневие ще е свързано с разработката на нови машини и възли. А на белия лист ще можеш да реализираш всичките си знания, както и целия технически и творчески потенциал, който притежаваш.

Електро-дизайнер

Електро проектирането те привлича? Опознай света на нашите колеги в отдел Инженеринг.

Технолог-програмист

Ако искаш да създаваш пътя на детайла чрез технологични програми, виж всичко, което предлагаме.

Механичен дизайнер

Високотехнологичното проектиране ти харесва, а сложните и комплексни възли и машини не представляват никакво препятствие за теб? Запознай се с възможностите за твоето развитие в Айгер.

Софтуерен разработчик

Програмирането и автоматизацията е твоят идеал за професия? Виж как можеш да развиеш уменията при нас.

Aйгер Aкадеми

Когато дойде време да поемеш по новия път към професионалния ти живот, завий към
Айгер Академи.
Ще бъдем навигатор в твоето начинание.

Айгер Академи е един от малкото Центрове за професионално обучение с техническа насоченост, отворил врати през недалечната 2021г. Лекторите ни са професионалисти с изключителен опит не само от България, но и от целия свят. Работим с едни от най-големите фирми, занимаващи се с технологии, иновации и инженерство. При нас ще се гмурнеш в дълбините на практическите тънкости в работата.

Професионалното развитие, което можеш да придобиеш, е както с насоченост към производството – оператори на машини с цифрово програмно управление, така и към механични и електро монтажници. Разбира се, ако твоята сила е в 3D проектирането, електро проектиране или промишлено програмиране, то със сигурност обученията, които ще ти предложим, са едни от най-добрите в България!

В Айгер Академи може да получиш диплома за:

- Машинен оператор

- Машинен монтьор

- Електромонтьор

- Стругар

- Техник на електронна техника

- Машинен техник

Айгер Академи издава напълно легитимни сертификати за придобита квалификация.

Ценности

Айгер е независима компания с ценности, които се отразяват във всичко, което правим.

Знаем точно кои сме и какво искаме да постигнем. А страстта ни? Насочена е към иновацията и предлагането на индивидуални решения за всеки наш клиент. Вярваме, че бъдещето принадлежи на тези, които имат смелостта да изкачат своя връх към успеха.

 • Аз мога да го направя!
 • Всички пресичаме финала заедно!
 • Положително отношение към всичко и всички!
Придобивки

Знаем, че обичаш да прекарваш време със семейството си и да релаксираш след работния ден. Затова искаме да се чувстваш добре на работното място и да ти осигурим удобството и спокойствието, за което винаги си мечтал.

Конкурентно заплащане

И разбира се различни бонуси, стимулиращи твоя успех.

Реални осигуровки

Защото мислим и за твоето бъдеще.

Карти за отстъпки

Които може да използваш в различни обекти из страната.

Възможност за развитие

С индивидуални ментори и осигурени обучения за твоето професионално развитие.

Подаръци за новородено

Специален подарък за новия член на семейството ти.

Комфортна среда

За твоето спокойствие и удобство по време на почивка.

Ваучери за пазаруване

За вкусни вечери със семейството.

Запомнящи се партита и събития

С които да сближим екипа и семействата.

Зелени идеи

Заедно чистим, засаждаме дървета и пазим природата.

Култура и среда

Където важният си ти.

Осигуряваме среда, изпълнена с много вдъхновение, стремеж към развитие и положително отношение. Запознай се с креативни хора, които са част от нашата култура.

Разгледай тук

Заповядай в Айгер

В продължение на 30 години в бизнеса, градим устойчиво доверие чрез отговорността за високи постижения. Всеки ден се грижим за качеството на нашите продукти, за поведението към доставчици и служители, както и за опазването на околната среда и обществото.

Разгледай тук

Социални събития

В Айгер сме фокусирани върху социалната отговорност - ние сме общност и сме отговорни към обществото. Разбираме необходимостта да запретнем ръкави и да изградим по-добър свят и бъдеще както за нас, така и за семействата ни. Водени от нашите ценности, всяка година се ангажираме с множество социални инициативи.

Разгледай тук

Служители

Нашият екип - най-важната част от Айгер. Затова за нас е важно да знаем как се чувстват нашите служители и какво мислят те в голямото ни семейство. За да го споделим с теб, запечатахме всеки един момент.

Разгледай тук

Кариера в Айгер

Устойчивостта и социалната отговорност са дългосрочни фактори за успех. Пътят нагоре никога не е лесен, но в зависимост от това колко силно искаш да стигнеш до върха, ние ще ти помогнем за реализирането на мечтите ти.

Вие питате - ние отговаряме

Често задавани въпроси

Актуалните ни свободни позиции може да откриеш на официалния ни профил в jobs.bg. Ако не откриеш в момента грабващо за теб предложение, то не се колебай да изпратиш автобиографията си на мейл hr@aiger.com или да кандидатстваш чрез формата ни тук.
Ако преминеш през курсове на обучение, които изцяло заплаща Айгер, ще имаш договор за тези обучения. За различните позиции това се казва още в обявата и/или на интервюто.
По времето на всички обучения служителят получава пълна заплата, въпреки че реално е на обучение. Ние не задължаваме никой с нищо, но ако прекратиш договора си преди изтичането на уговорения срок за работа, трябва да заплатиш стойността на обученията.
Разбира се, всеки курс на обучение е различен. Периодът е от месец и половина до 4 месеца. След това започваш работа с ментор, който ще подпомага ежедневно дейностите ти.
Да, както сте се разбрали на предложението и трудовия ти договор.
Нашата нагласа е да работим дългосрочно, именно затова и не спираме да инвестираме в развитието на служителите си и след преминатото обучение. Времето на обвързаност за работа в Айгер след обучението варира от 1 до 3 години в зависимост от типа обучение и позиция.
След като стартираш работа при нас и имаш добри резултати, ще имаш възможност да минеш на по-висока позиция в твоя отдел, или дори да се насочиш в някой друг отдел в Айгер. Например от Оператор на ЦПУ можеш да станеш Инженер Технолог. От отдел Монтаж Машини – в отдел Инженеринг или от Покупки да преминеш в Координатори проекти.
В отдел Монтаж Машини са предвидени 120 работни дни в сервиз, като не се правят наведнъж, а разпокъсано. Инсталациите могат да бъдат от седмица до месец и половина. Това означава на годишна база, 6 месеца в България и 6 месеца извън страната. Освен законовите командировъчни през този период, служителите получават и много други допълнителни бонуси на ден при работа с нашите клиенти, както и възможност да видят почти целия свят.
Ежегодно се правят проследявания на представянето (атестации) на всички служители. На тези срещи се обсъжда индивидуалното представяне в задачите и на тази база, както и състоянието на пазара на труда в региона, се правят и актуализации на заплатите.
По-голямата част от отделите ни работят в редовна смяна, която е от 8:15 до 17:00. Единствено операторите на машини с ЦПУ работят на смени, като първа смяна е от 5:15 до 14:00 часа, а втора смяна е от 14:00 до 22:45 часа. Няма отдели, които работят нощни смени.
Производството ни се намира в рамките на град Пловдив и до тук стигат линии на градския транспорт. Организиран транспорт от компанията – няма.
Заплатата се изплаща на десето число по банков път. Заплатата ти ще бъде с реални осигуровки, без пари в пликове.
Свободни позиции

Търсиш нова работна среда, където важният си ти? То тогава си заслужава да опиташ в Айгер.

Предлагаме ти положително отношение, нови възможности за професионално развитие и подкрепа във всяка стъпка в целия процес по изкачването по стълбата на кариерата ти. Разгледай отворените ни позиции и ще очакваме твоето CV. Ако имаш въпроси, не се колебай да се свържеш с нас.

Виж още тук